15. október 2016
Láska prechádza cez žalúdok. Veľmi dobre to vedia v Margecanoch, kde organizujú prehliadku úžasných pochúťok dolnospišskej kuchyne. Ak ste ešte nejedli trešeninu, beľuše, či iné pochúťky, máte jedinečnú príležitosť vyskúšať ich tento rok.
Centrum Margecian sa zmení na jeden obrovský hodový stôl, na ktorom nájdete gastronomické kreácie, pri ktorých michelinské hviezdy vyhasínajú. Zároveň môžete byť svedkami prípravy týchto špecialít, ktoré chystajú absolútne odborníčky, gazdinky z obcí od Krompách cez Jaklovce až po Folkmár či Prakovce. Tradičnou a najžiadanejšou fajnotou sú gruľovniky, na prípravu ktorých spotrebujú organizátori z roka na rok viac zemiakov. Kedy im stačil metrák, si už ani nepamätajú.
Na Margecianskych fajnotách môžete obdivovať tiež zručnosť spišských remeselníkov a kúpiť si od nich netradičný suvenír. Celý deň sa na pódiu predstavujú folklórne skupiny z dolného Spiša.
Ak teda chcete vedieť, ako sa varia, či ako chutia fajnoty zo Spiša, nezabudnite prísť 15. októbra 2016 do Margecian.